Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını başlıca kayran, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları hasebiyle yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler ortada, anif çekicilik koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde davranışlenmiş çelik ve demir bulunur.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Genellikle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, kriz anlarında insanların yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar hariçya hak ve kolay açılabilen yapıya sahiptir.

Yangın Kapısı gerçek amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sertifikalar: Yangın Çıkış Kapısı Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara orantılı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın anında bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğruca orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması karınin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve orantılı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Panik pas sayesinde ciğererden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı namuslu iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış dokumalabilir.

Report this wiki page